Македонците во Албаниа го одбележаа големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица (ФОТО)

Македонците во село Церје општина Пустец, Мала Преспа го одбележаа големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица. После утринската литургија во селската црква посветена на Успение на Пресвета Богородица прославата продолжи со македонски песни и ора и скромна закуска во црковниот двор сред село.