Претседателот на Македонското Меѓународно движење за човекови права бара да се открие идентитетот на „угнетувачите“

Претседателот на Македонското Меѓународно движење за човекови права Бил Николов, на својот Твитер профил ги повика политичарите кои тврдат дека не можат да се борат за зачувување на уставното име на Република Македонија да ги објава имињата на, како што вели, угнетувачите.

„Не можам веќе да го слушам македонските политичари како зборат дека ќе имало последици ако го бранат македонското име. Ако има последици за бранење на едно од основните човекови права, нека има. Разоткријте ги угнетувачите. #НашетоИмеЕМакедонија #Бојкотирам #Апсаана #Македонија“ – пишува Бил Николов.

View image on Twitter

Bill Nicholov@BillNicholov

Не можам веќе да го слушам македонските политичари како зборат дека ќе имало последици ако го бранат македонското име. Ако има последици за бранење на едно од основните човекови права, нека има. Разоткријте ги угнетувачите.