Tag Archives: 40 станици за полнење на електрични возила

Македонија: ЕВН постави над 40 станици за полнење на електрични возила во 17 градови

Над 40 станици за полнење на електрични возила ќе бидат поставени на централни јавни локации низ државата. Од нив 21 станица се поставени во Скопје, каде има и станици поставени во рамки на фреквентни бизнис објекти како хотели, ресторани и шопинг центри. Секој заинтересиран сопственик на електрично возило може да ја користи мрежата на електрични полначи на ЕВН Македонија. За да може ...

Read More »