Tag Archives: Австриски Виенски весник

Австриски Виенски весник: Република Македонија е колатерална штета на американската геополитика

Изненадувњето беше одлично вечерта на 30-ти септември. Меѓу балканските дописници и амбасадори во Скопје.  Елитата на Брисел, која дојде за поддршка на владата во Скопје, која беше донесена на власт со “промена на режимот” од ЕУ и од САД минатата година, до последните медиуми. Во САД и НАТО, итно ѝ треба на Македонија како место за заокружување на Русија за ...

Read More »