Tag Archives: Бојкотирам

Интернет движењето #бојкотирај објави упатство за дијаспората

За разлика од гласачите во Македонија од кои се бара на 30 септември да не излезат на референдум од дијаспората се бара уште еден чекор. Да се пријават за гласање и да го зголемат цензусот. Искористи ја шансата. Биди дел од борбата. Ова е и твоја борба, наметни твои правила. ПРИЈАВИ СЕ ВО ИЗБИРАЧКИ СПИСОК. Дигни го цензусот. Чекај го ...

Read More »

Триесет организации ќе го бојкотираат референдумот

Додека главните политички партии СДСМ и ВМРО- ДПМНЕ денеска про и контра Договорот со Грција општеа преку соопштенија, триесетина што политички а што невладини организации потпишаа заедничка платформа за бојкотирање на плебисцитарното изјаснување. Со интонирање на македонската химна, многубројни аплаузи и овации, претставници од триесетина невладини организации, политички субјекти, иницијативи од земјата и дијаспората се собраа да потпишат Меморандум за ...

Read More »