Tag Archives: Директорот на Директоратот за проширување во Европската комисија

Даниелсон: Пет клучни приоритети за Албанија да напредува кон ЕУ

Директорот на Директоратот за проширување во Европската комисија Кристијан Даниелсон на 10.10.2018 година во Тирана имаше средба со Претседателот Илир Мета. На средбата беше потенцирано „исполнувањето на петте клучни приоритети беа доцнење“, зашто тие се услов за започнување на преговори за членство на Албанија во Европската унија. Претседателот Мета од своја страна рекол дека се залага и воедно упатил апел ...

Read More »