Tag Archives: Диви животни

Камери-стапици откриваат диви животни во Преспанскиот национален парк (ФОТО)

Друштво за Заштита и зачувување на природната средина во Албанија (ППНЕА) и партнерите од ПреспаНет Македонското еколошко друштво (МЕД) и Здружението за заштита на Преспа (СПП) објавија слики од разновидност на дивиот свет во Преспанскиот национален парк. Првата контрола на камерата-стапица даде задоволителни резултати на различни видови на животните во националниот парк Преспа. Во декември, 2018 година Друштво за Заштита и зачувување на ...

Read More »