Tag Archives: maraton usa

Тројца македонски маратонци го трчаа маратонот во Чикаго

Вчера (8 октомври) на улиците на Чикаго се трчаше јубилејниот 40. маратон во овој град. Патеката со должина од 42.195 километри ја истрчаа над 46.000 маратонци од повеќе од 100 земји. Македонија имаше тројца претставници: Атанас Наумов, Ангел Арнаудов и Стевица Чарапиќ. Тројцата успешно ја завршија трката, а најдобар резултат забележа Наумов, кој го истрча за 3 часа, 36 минути ...

Read More »