Tag Archives: Мартин Анастасовски

Анастасовски: Грчкиот националистички мит

  Мартин Анастасовски дипломец на американскиот универзитет Монклер во студија за односите меѓу Македонија и Грција под наслов “ТЕСНИОТ ГРЧКИ НАЦИОНАЛИСТИЧКИ ПОГЛЕД НА МИНАТОТО ГО ПАДНА ИСПИТОТ НА СЕГАШНОСТА” објаснува дел од прашањата кои што досега македонската наука и медиумите не ги покренале како релевантни. Изјавите на медијаторот Нимиц по средбите што тој ги оствари на втори февруари со претседателот ...

Read More »