Албанија отвори 34 летни здравствени амбуланти за туристите

  Во Албанија отворени се 34 летни здравствени амбуланти за да ги опслужуваат домашните и странските туристи во крајбрежните и планинските туристички области. Министерката за здравство и социјална заштита, Албана Кочи, на социјалните мрежи објави дека во амбулантите се ангажирани околу 300 лекари и медицински сестри. – Летните здравствени амбуланти ќе гарантираат квалитетна здравствена заштита … Продолжи со читање Албанија отвори 34 летни здравствени амбуланти за туристите