Албанска православна црква во врска со првиот склопен истополов брак во Албанија

По вторпат, во период од пет месеци, Албанската православна црква изнесува став во врска со истополовите бракови. Повод за тоа беше склопениот брак на две жени во Тирана, што се случи на 19 мај годинава. Бракот го склопи неправославен свештеник, кој со таа цел се согласил да допатува од Велика Британија во Албанија. Станува збор … Продолжи со читање Албанска православна црква во врска со првиот склопен истополов брак во Албанија