Албанското Специјално обвинителство заплени имот тежок 41 милион евра

Со запленет имот во вредност од 41 милион евра, стекнат со криминал, се пофали Специјалното обвинителство против организиран криминал и корупција (СПАК) во Албанија. Првиот човек на обвинителството Алтин Думани изјави дека во изминатава година имале многу работа и дека испратиле до судот 53 барања за пресуда, од кои 38 барања се за корупција. „Запленет … Продолжи со читање Албанското Специјално обвинителство заплени имот тежок 41 милион евра