ЕП ќе отвори канцеларија во Западен Балкан за подобро да го контролира проширувањето на ЕУ

Европскиот парламент планира да отвори нова канцеларија во Западен Балкан со цел да се подобри контролата врз процесот на проширување, објави порталот „Еурактив“. Во документот усвоен на пленарната седница на ЕП во Стразбур оваа недела се наведува дека отворањето на нова канцеларија на Западен Балкан е со цел да се понуди поголема поддршка на патот … Продолжи со читање ЕП ќе отвори канцеларија во Западен Балкан за подобро да го контролира проширувањето на ЕУ