Фицо отпуштен од болницата ќе закрепнува дома

Словачкиот премиер Роберт Фицо, кој пред две седмици беше ранет во атентат, отпуштен е во четвртокот од болницата во Банска Бистрица каде што беше хоспитализиран по неколкукратното ранување од пиштол од непосредна близина и ќе го продолжи закрепнувањето во својот дом во главниот град Братислава. Пренесувајќи ја информацијата, словачките медиуми потсетуваат дека врз Фицо беше … Продолжи со читање Фицо отпуштен од болницата ќе закрепнува дома