Македонците од Бугарија продолжуваат со промовирањето на сопствените национални особености

Одбележана 119-годишнината од смртта на македонскиот војвода Атанас Тешовалијата Претставниците на македонското малцинство во Република Бугарија ја одбележија 119-годишнината од смртта на македонскиот војвода Атанас Тешовалијата во неговото родно место. Настанот и присуството на членовите на ОМО „Илинден“ – Пирин, ОМО „Илинден“ и на Друштвото на Античките Македонци не беa случајни. Имено, Атанас Тешовалијата е … Продолжи со читање Македонците од Бугарија продолжуваат со промовирањето на сопствените национални особености