Македонското меѓународно движење за човекови права бара враќање на името на Македонија

Македонското меѓународно движење за човекови права бара итно раскинување на „Договорот од Преспа“, со кој во 2019 година незаконски и насилно се смени името на Македонија во крајно навредливото име „Северна Македонија“, во спротивност на македонскиот Устав, собраниските правила, македонското и меѓународното право, и на повеќе меѓународни конвенции за заштита на човековите права. Повеќе детали … Продолжи со читање Македонското меѓународно движење за човекови права бара враќање на името на Македонија