На аеродромот во Тирана уапсени 16 полицајци, дозволувале нелегално преминување на границата

На меѓурадониот аеродром во Тирана уапсени се шеснаесет припадници на граничната полиција, осомничени дека се вмешани во корупциска шема за илегално префрлање на лица во земјите од Европската унија, објавија албанските медиуми. Според соопштението на Обвинителството на Тирана, полициските службеници во соработка со сопственик на туристичка агенција обезбедиле можности за премин на најмалку 200 албански … Продолжи со читање На аеродромот во Тирана уапсени 16 полицајци, дозволувале нелегално преминување на границата