Пуштен во употреба на нов патен правец во подрачјето на областа Гора

Албанскиот премиер Еди Рама на Фејсбук објави отворање на нов патен правец меѓу Косово и Албанија во пограничниот регион Хас,  во Североисточна Албанија. Рама објави фотографии од новиот пат Добруна-Блиниште, додавајќи дека неговата изградба е резултат на обврската преземена на заедничката средба меѓу владите на Косово и Албанија. Отворен е патот Добруна-Блиниште, Хас, на границата … Продолжи со читање Пуштен во употреба на нов патен правец во подрачјето на областа Гора