Разловечките востаници имале јасна македонска национална свест

СТО ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСУМ ГОДИНИ ОД ПРВОТО МАКЕДОНСКО ВОСТАНИЕ „Во тоа време и бев дал снимка од некрунисан лав на Славка Караиванова со мајка ѝ Недела да ни извезат знаме на жолто свилено платно, а лавот со црвена свила и со натпис Македонија. Тоа беше тајна за секого“ – Димитар Беровски. Деновиве се одбележуваат 148 … Продолжи со читање Разловечките востаници имале јасна македонска национална свест