Русија стана четврта најсилна светска економија

Руската економија, според паритетот на куповната моќ, веќе стана четврта економија во светот во 2021 година, а во претходните две години ги задржа овие позиции, покажуваат пресметките на државната агенција РИА Новости врз основа на податоците на Светската банка. Организацијата ги ажурираше податоците за показателите за паритет на куповната моќ, од кои произлегува дека Русија … Продолжи со читање Русија стана четврта најсилна светска економија