Се реставрира пештерската црква „Света Богородица“ на островот Мал Град областа Мала Преспа (ФОТО)

Со европски пари се реставрира црквата „Света Богородица“ на островот Мал Град, областа  Мала Преспа, под надзор на Регионалната дирекција за национална култура од Корча. „Во тек е реставрацијата на црквата Света Богородица на островот Мал Град, каде на виделина излегуваат дел од извонредни византиски фрески. Во исто време се поставува и надворешната врата, изработена … Продолжи со читање Се реставрира пештерската црква „Света Богородица“ на островот Мал Град областа Мала Преспа (ФОТО)