Шест години без Спасе Мазенковски големиот борец за правата на Македонците во Албанија

  Поминаа шест година без Спасе Мазенковски големиот македонски патриот, писател, новинар и публицист од село Леска, Мала Преспа и еден од најголемите борци за правата на Македонците во Албанија. Спасе Мазенковски целиот свој живот го посвети во афирмацијата на македонскиот етнички, јазичен, културен и верски идентитет и за унапредување на положбата и правата на … Продолжи со читање Шест години без Спасе Мазенковски големиот борец за правата на Македонците во Албанија