Во хеликоптерската несреќа во Иран покрај претседателот загинаa и други високи државни функционери

Неколку високи ирански функционери, исто така, загинаа заедно со иранскиот претседател Ебрахим Раиси во хеликоптерска несреќа во шумата Дизмар, лоцирана меѓу градовите Варзакан и Џолфа во провинцијата Источен Азербејџан. Неколку високи ирански функционери, исто така, загинаа заедно со иранскиот претседател Ебрахим Раиси во хеликоптерска несреќа во шумата Дизмар, лоцирана меѓу градовите Варзакан и Џолфа во … Продолжи со читање Во хеликоптерската несреќа во Иран покрај претседателот загинаa и други високи државни функционери