Албанија прва на Балканот ќе воведува Единствен регистар на адреси, во соработка со Гугл Мапс

Mинистер за внатрешни работи Таулант Бала во својот говор во парламентот изјави дека албанското МВР работи на тоа да има единствен регистар на адреси на ниво на држава и побара поддршката од пратениците за предлог законот со кој Албанија ќе биде првата земја на Балканот што ќе има единствен адресен регистар кој ќе им служи … Продолжи со читање Албанија прва на Балканот ќе воведува Единствен регистар на адреси, во соработка со Гугл Мапс