Ернал Фило прв амбасадор на Албанија во Украина

Албанскиот претседател Бајрам Бегај потпиша уредба, со која, за прв амбасадор во Украина го назначи дипломатот од кариера Ернал Фило. Од Министерството за Европа и надворешни работи наведуваат дека Фило е во служба на албанската надворешна политика од 1997 година, а неколку години бил и амбасадор во Црна Гора. -Исто така успешно извршувал различни должности … Продолжи со читање Ернал Фило прв амбасадор на Албанија во Украина