Хунзите стар народ со Македонска крв кои потекнуваат од Античките Македонци

Хунзи (Хунзите се потомци на војската на Александар Македонски кога го следел патот на сонцето) стар народ со Македонска крв кои потекнуваат од Античките Македонци, 22 века го имаат конзервирано својот архаичен начин на живеење, но наспроти тоа се многу современи и 90% писмени. Живеат во најегзотичната долина во Северен Пакистан од каде има најубав … Продолжи со читање Хунзите стар народ со Македонска крв кои потекнуваат од Античките Македонци