Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ одбележува 75 години постоење

Образованието мора да остане врвен приоритет бидејќи од Европската Унија и од светот ќе добиеме почит ако развиваме квалитетно, компетитивно образование и наука, рече Сиљановска Давкова во своето обраќање по повод 75 години УКИМ. Најстариот универзитет во државата, „Св. Кирил и Методиј“ годинава одбележува 75 години постоење. По тој повод вчера бил организиран свечен прием … Продолжи со читање Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ одбележува 75 години постоење