Tag Archives: драч

Саудиски принц пристигна со јахтата во Драч

Еден од најлуксузните јахти, во сопственост на Саудиски принц Алвалед Бин Талал Алсауд, член на саудиското кралско семејство пристигна со јахта во пристаништето Драч. Принцот ќе остане неколку дена во Албанија, ке има средба со преседателот на Албанија, Илир Мета, со премиерот, Еди Рама и други високи функционери во земјата. Принцот според списанието Форбс, има богатство од 17,7 милијарди долари ...

Read More »

Летен камп на македонските џудисти во Албанија

  Македонските џудо клубови „МИОКИ“ од Скопје и „ДРИМ“ од Струга организираа осумдневен џудо камп во (Голем) Драч во Албанија. Одлуката на раководствата на овие клубови за избор на Голем, како дестинација на овогодинешен камп за македонските џудисти, била донесена со оглед на фактот што дестинацијата ги нуди сите услови за одржување на утрински и вечерни тренинзи. Секако, тука спаѓаат ...

Read More »