Tag Archives: Министерството за надворешни работи

Државниот секретар на МНР на Македонија, Виктор Димовски учествуваше на Петтата министерска конференција во рамките на Рабат процесот во Мароко

  Државниот секретар во Министерството за надворешни работи Виктор Димовски на 1 и 2 мај 2018 година учествуваше на Петтата министерска коференција за Евро-африканскиот дијалог за миграции и развој, во Маракеш, Кралството Мароко.  Конференцијата, која се одржува во рамките на таканаречениот „Рабат процес“, е дел од напорите меѓународната заедница за градење кохерентна стратегија за суштествено и ефикасно менаџирање на мигрантските текови, како и ...

Read More »

Државниот секретар на МНР Димовски оствари средба со Генералниот директор на СЕЛЕК Снежана Малеева

Државниот секретар во Министерството  за надворешни работи Виктор Димовски денес оствари средба со Снежана Малеева, Генерален директор на Центарот за спроведување на законот во Југоисточна Европа, (СЕЛЕК), со седиште во Букурешт. На средбата Државниот секретар Димовски искажа задоволство од учеството на Република Македонија во активностите на СЕЛЕК, и во овие рамки од воспоставената соработка на планот на размена на информации, ...

Read More »

Претседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана оствари работна средба со државниот секретар во Министерството за надворешни работи

  Претседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана, г-дин Никола Ѓурѓај на 16.01.2018 година во Министерството за надворешни работи на Република Македонија оствари средба со г-дин Виктор Димовски, државен секретар во Министерството за надворешни работи на Република Македонија. На работната средба претседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана, го информира г-дин Виктор Димовски за најновите настани поврзани со актуелната положба на Македонците во Албанија, ...

Read More »