Лондон aвтомобил се заби во пешаци неколку повредени

Лондонската полиција соопшти  дека автомобил се втурнал во пешаци, пренесува. Итната помош пристигнала пред Музејот за историја на природата во Лондон. Од полицијата рекоа дека неколку лица се повредени, а едно лице е уапсено. Полицијата соопшти дека повеќе детали за инцидентот ќе бидат накнадно објавени, откако ќе се утврдат околностите и евентуалниот мотив.