Tag Archives: donacija

Амбасадата на Македонија во Русија подари книги на московската Библиотека за странска литература

На 13 декември 2017, во пресрет на денот на основањето на Центарот на словенски култури во Москва, Амбасадата на Република Македонија ѝ подари книги на Библиотеката за странска литература. На средбата присуствуваа вонредниот и ополномоштен амбасадор на Република Македонија во Руската Федерација Гоце Карајанов и генералниот директор на Библиотеката за странска литература Вадим Дуда. Учесниците на средбата ја истакнаа важноста ...

Read More »