Tag Archives: Мкедонски рок-музичар

Почина познатиот македонски рок-музичар Симеон Иванов – Канго

  По долга борба со болеста, денеска почина македонскиот рок-музичар и гитарист, Симеон Иванов – Канго. Повеќе од 50 години се занимаваше со музика и уметност како поет-сликар, а беше основач и на културното движење „Мактеон“ кое ја промовираше македонската нација, култура и јазик. Во својата долга музичка и поетска кариера Канго издаде седум музички албуми и четири стихозбирки. Беше ...

Read More »