Tag Archives: сојузник

Папандреу: Освен името, Македонија е нашиот природен сојузник

Поранешниот премиер на Грција, Јоргос Папандреу, во интервјуто за грчкиот весник „Етнос“  вели дека ако се тргне настрана името, тогаш Скопје е природен сојузник на Атина. “Доколку сегашните околностите дозволат задоволително решение, пошироката геополитичка ситуација е уште една причина да одиме чекор понапред. Скопје, ако се тргне настрана името, е нашиот природен сојузник. Решавањето на проблемот, ќе ни дозволи повторно ...

Read More »

Балканот ја избира Русија за воен сојузник

Асоцијацијата на независни агенции за проучување на јавното мислење Gallup International (во Русија е застапена преку холдингот „Ромир“) спроведе анкета во 68 земји од светот, соопштува весникот „Комерсант“. Во истражувањето учествувале над 66.000 лица, а сите одговарале на исто прашање: „Во светот постојат шест земји со голем воен потенцијал. Тоа се САД, Кина, Русија, Франција, Велика Британија и Индија. Замислете ...

Read More »