Балкански народни песни и игри во Охрид

Во организација на Националната установа Центар за култура „Григор Прличев”-Охрид, Република Македонија утревечер, со почеток 20:30 часот на сцената на Долни Сарај свечено ќе биде отворено 56-то издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри 2017.

ПРОГРАМА 2017

6 ЈУЛИ (Четврток)

Свечено отворање на 56-то Балканскиот фестивал на народни песни и игри 2017

7 ЈУЛИ (Петок)

-Ансамбл од Поградец, Албанија
-КУД “Разиграна Македонка” од Квинбијан, Австралија
-Асоцијација на жени играорки “Орма Пелас” од Воден, Грција

8 ЈУЛИ (Сабота)

-Ансамбл “Традиција” од Трстеник, Србија
-Ансамбл “Пирамида” од Охрид, Македонија

9 ЈУЛИ (Недела)

Свечено затварање на балканскиот фестивал
-Ансамбл “Отекс” од Охрид, Македонија
-Ансамбл од Бугарија