Aмбасадорот на Реублика Македонија во Тирана го посети македонскиот штанд во Меѓународниот саем Клик Експо Груп 

Aмбасадорот на Реублика Македонија во Албанија, Данчо Марковски го посети македонскиот штанд во  Меѓународниот саем Клик Експо Груп се организира во Тирана. Амбасадорот Марковски изрази највисок пофалби за организирање на саемот, македонските компании биле се присутни со години на Меѓународниот саем Клик Експо Груп. Република Македонија и ова година има свој штанд со излагачи. Според него, важно е Македонија и Албанија треба да сфатат дека без добра економска соработка, нема добри политички и културни врски.

“Гледајќи дека овај Меѓународниот саем се организира 25 години може да се види дека е на многу високо ниво и многу добро организирани. Овој саем е призната од страна на македонската држава, многу компании Македонски компани учествувале порано и учествуваат и оваа сезона. Мислам дека овој саем е одличен начин за промовирање на економската соработка меѓу двете земји, туку и политички односи треба да помогне за натамошно промовирање на оваа соработка. Иако имаме договор, двете земји се придржуваат ќе биде подобро да се направи други договори за олеснување на царинските процедури меѓу двете земји, така што стоките да циркулираат брзо. Значи, бараме од вас не само политички односи се добри, но присуството на амбасадорот тука има за цел промовирање на економската соработка на уште повисоко ниво отколку во сегашноста”- рече македонскиот амбасадор во Тирана, Данчо Марковски.