Македонска проектантска компанија освои Гран-при на биленале во Белорусија

Проектантската компанија Тетрактис Крисијан дооел, ја освои Гран-при наградата за проектирање на Интернационалното биенале за млади архитекти Леонардо 2017 во Минск. Тие ја добија наградата за проектот „Конзервација, реконструкција и адаптација на црквата ‘Св. Никола’ во Маврово“ во категоријата „Зелена-пејзажна архитектура, урбан дизајн, монументална уметност и склуптурна архитектура“.Проектот е изработен од Соња Милачиќ, Ана Наумова и Анета Николова под менторство на Кристијан Јорданов.