Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски заедно со лидер на Демократската партија на Албанија, Баша на конгрес

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски заедно со Љуљзим Баша лидер на Демократската партија на Албанија во Самитот на Европската народна партија. Убеден сум дека ќе имаме интересни дискусии за иднината на десницата во Европа и дека ќе го избереме најдобриот кандидат за претседател на Европската комисија. Со колегата од Демократската партија на Албанија, Љуљзим Баша имавме можност да размениме мислења околу потенцијалните кандидати. – напиша на својот Фејсбук Христијан Мицкоски Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.