Tag Archives: 29 години независна и суверена Македонија

29 години независна и суверена Македонија

Со убедливо мнозинство од над 95 отсто граѓаните на Македонија на денешен ден 1991 година на референдум одлучија да изградат своја независна и суверена Република Македонија. Одговарајќи позитивно на прашањето “Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија“ македонските државјани го започнаа својот пат во изградба на држава која ќе има ...

Read More »