Tag Archives: 35 години Лекторат по македонски јазик на Шлезискиот универзитет во Полска

35 години Лекторат по македонски јазик на Шлезискиот универзитет во Полска

Се чествува уште еден значаен јубилеј за македонистиката – триесет и пет години од отворањето на Лекторатот по македонски јазик на Факултетот за хуманистика во Сосновјец при Шлезискиот универзитет во Катовице, Полска. Универзитетски центар на кој македонистиката се изучува на сите циклуси на студии – од додипломските до докторските, при што има и докторанти по македонски јазик. Заедничките заложби и ...

Read More »