Tag Archives: 45 години Македонска традиционална кујна во Англија

45-години Македонска традиционална кујна во Англија

Најстариот македонски ресторан во континуитет надвор од границите на Македонија е ресторанот „Вардар„ на Петре и Лорета Стојановски од Англија кој денеска слави 45 годишен јубилеј. Ресторанот „Вардар„  е навистина енигма за бизнисмените кои се бават со гастрономија а можеби предизвик за нова научна студија: статистиката нѝ дава податоци дека 60% од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак ...

Read More »