Tag Archives: 67. Конгрес на Федералната унија на европските националности

Македонското друштво “Илинден“-Тирана со свој штанд на Конгресот на ФУЕН во Печ, Унгарија

Македонското друштво “Илинден“-Тирана со свој штанд се претстави на 67. Конгрес на Федералната унија на европските националности (ФУЕН) што се одржува во унгарскиот град Печ. Во рамки на активностите на овој значаен собир, со свој штанд се претстави и нашето друштво. Имаме пропаганден материјал на кој се претставени македонските носии, убавините на областите каде што живеат Македонците, како и примероци ...

Read More »