Tag Archives: Алкалоид АД Скопје

„Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија

По неколкугодишното присуство и успешно работење на романскиот пазар, „Алкалоид“ АД Скопје регистрираше ново друштво во Романија, со назив „Alkaloid Bucharest S.R.L.“. Друштвото е 100 % во сопственост на компанијата. Ваквиот деловен потег е дел од долгогодишната развојна, деловна политика на компанијата, во насока на главните стратешки определби што се однесуваат на глобализацијата на брендот „Алкалоид“ и со цел зајакнување ...

Read More »

„Алкалоид“ и на јужноамериканскиот пазар, регистриран лек во Чиле

Институтот за јавно здравје на Чиле (ISP) неодамна го издаде првото одобрение за ставање во промет лек произведен од „Алкалоид“ АД Скопје. Одобрението за ставање лек во промет се однесува на лек во форма на таблети, кој е наменет за краткотрајно лекување несоница кај возрасни. „Алкалоид“, поддржан од своите партнери на оваа територија, продолжува со регулаторните активности за компилирање досиеја ...

Read More »

Алкалоид АД Скопје: Новата палета производи Good nature energy 

Новата палета производи GOOD NATURE ENERGY создадени се да ги задоволат вкусовите на најпребирливите љубители на здравата храна. Високиот квалитет на производите е лесно препознатлив уште по првото вкусување. Како одличен енергетски извор, но и богата ризница на витамини, минерали, ензими и на растителни влакна, тие лесно ќе го најдат своето место во Вашата секојдневна исхрана. Производите GOOD NATURE ENERGY ...

Read More »

Средствата за дезинфекција од “Алкалоид” со докажано дејство против SARS-CoV-2 (COVID-19)

По речиси цела година постоење на вирусот COVID 19 (SARS-CoV-2 Severe acute respiratory syndrome coronavirus 2), додека науката сѐ уште бара начини за негово најефикасно третирање, јавните здравствени организации низ светот се едногласни околу препораките и мерките за заштита, базирани на механизмите на неговото пренесување: носење заштитна маска за лице; одржување физичка дистанца од минимум 1,5 метри и чистење/дезинфекција на ...

Read More »