Tag Archives: Амбасадорот на Македонија

Македонскиот амбасадор Марковски освари средба со Претседателот на Собранието, Ручи

Претседателот на Собранието, Грамоз Ручи, го прими амбасадорот на Македонија, Данчо Марковски, по повод почетокот на мандатот во Албанија. Откако на амбасадорот Марковски му посака успех во новата функција, претседателот на Собранието,  Грамоз Ручи, истакна дека „Односите меѓу Албанија и Македонија се многу добри и доказ за овој факт е периодичната размена на посети на високо ниво. Посветеноста на двете ...

Read More »