Tag Archives: Анастас Коцарев

Комеморација за д-р Атанас Коцарев во Париз

Денеска напладне, во француската престолнина Париз, претставници на македонските заедници од Франција и Швајцарија и претставници на градската власт од Париз ја одбележаа 90-годишнината од смртта на македонскиот научник и општественик  д-р Анастас Коцарев и положија венец на неговото вечно почивалиште. Со посебно одобрување и почитување на мерките за претпазливост и растојание, со пригодни говори од македонска и француска страна беа ...

Read More »