Tag Archives: бугари во албанија нема

Николоски: Бугари во Албанија нема! Има само Македонци

Бугари во Албанија нема! Има само Македонци од кои ненародната власт се откажува! Кога Македонија не работи, ќе работи асимилаторската политика на Бугарија! Наместо да ги спроведе пресудите на Европскиот суд за човекови права од Стразбур со кои се бара признавање на Македонците во Бугарија и нивното право на здружување и мајчин македонски јазик, Бугарија бара непостоечки Бугари во Албанија, купувајќи ...

Read More »