Tag Archives: Честитка по повод 24 Мај – Денот на сесловенските просвететели

Честитка по повод 24 Мај – Денот на сесловенските просвететели светите браќа Кирил и Методиј од Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ

Ова е ден кога се потсетуваме на големината на Браќата Свети Кирил и Методиј. Ние треба да бидеме среќни и горди како народ, бидејќи Кирил и Методиј со своето делување и работење овозможија поголема рамноправност на народите во своето време. Во исто време не треба да заборавиме како горди наследници на секој начин да ја продолжиме нивната мисија образованието да ...

Read More »