Tag Archives: Централниот Совет на Македонците во Германија.

Жалба на Централниот Совет на Македонците до германскиот Бундестаг за употребата на термините “северномакедонски” и “Северномакедонец”

Совет на Македонците во Германија, cо голем интерес ги следевме дебатите на 15-ти јуни 2023 година во Бундестагот и сакаме да ја изразиме нашата благодарност за активната поддршка на Владата на Сојузна Република Германија за нејзината силна поддршка кон македонскиот народ на неговиот пат кон Европската Унија. Идентитетот, јазикот и културата на македонскиот народ се од големо значење и сакаме ...

Read More »