Tag Archives: Црква Света Богородица

Почна да се реставрира црквата Света Богородица на островот Мал Град областа Мала Преспа (ФОТО)

Со поддршка на Проектот „Прекуграничен резерват Преспа“ почна да се реставрира црквата Света Богородица на островот Мал Град. Учесниците кои се вклучија во проектот дојдоа од различни земји – Албанија, Ел Салвадор, Финска, Франција, Германија, Шпанија и Тунис со цел понатамошно практично искуство во зачувувањето на наследството и да го доживеат прекрасниот пејзаж од регионот, Проектот е организиран во соработка ...

Read More »