Tag Archives: Десетгодшниот јубилеј

Свечено одбележана десетгодишнината од првиот број на македонскиот весник “Илинден“

Во Тирана свечено беше одбележан десетгодшниот јубилеј на македонскиот весник „Илинден“, на кое се обрати главниот и одговорен уредник, Никола Ѓурѓај. Одбележуваме значаен јубилеј за македонското население во Република Албанија. Имено, пред точно десет години, на први март 2011 година како двоброј (март/април) беше испечатен првиот број од македонскиот весник „Илинден“ како гласило на Македонското друштво „Илинден“-Тирана. Поради пандемијата, одбележувањето ...

Read More »