Tag Archives: e-albania

Кибернападот врз е-Албанија е дело на проирански хакери

Кибернападот, што во средината на јули па се до вчера попладне ги стави вон функција онлајн јавните услуги и другите владини веб-страници во Албанија, повеќе од сигурно е дело на проирански хакери, чија цел била да го спречат одржувањето на Светскиот самит на муџахедините, во кампот кај Драч, објави „Mandiant“, водечка американска компанија, која се занимава со прашања од областа ...

Read More »

Веб странцата e-albania.al привремено затворенa по кибер напад

Веб странците e-albania.al привремено затворенa по кибер напад извршен надвор од земјата, Националната агенција за информатичко општество информира дека кибер криминалниот напад е синхронизиран и софистициран и за да се „соочат со овие невидени и опасни напади, принудени се да ги затворат системите“. Ги информираме албанските граѓани дека сме принудени привремено да го затвориме пристапот до онлајн јавните услуги и ...

Read More »